Hvordan sikrer jeg Rover-kontoen min?

Sikkerhet er førsteprioritet hos Rover — ikke bare for hunder, men for mennesker også. Vi forbedrer nettstedet vårt kontinuerlig for å beskytte hundepassere og eiere, og ønsker å dele noen tips for å hjelpe deg med å øke sikkerheten din på nett.

I denne artikkelen tar vi for oss følgende:

Ting du bør passe deg for

Selv om det tilhører sjeldenhetene, finnes det mennesker som prøver å utnytte andre på nett. Den beste måten å beskytte deg selv på, er ved å være klar over taktikkene deres og å vite hva du skal gjøre hvis du begynner å fatte mistanke. (Gå hit for å lese om i hvilke tilfeller du bør kontakte Rover.)

1. Phishing. Dette er vanligvis en melding som ber deg om å oppgi personopplysninger som hele navnet ditt, e-postadresse, telefonnummer eller passord. Denne meldingen kan også inneholde en lenke som ser ut som om den er til et trygt nettsted. Å følge lenken kan føre til at du laster ned skadelig programvare til datamaskinen din. Hvis du tror du har fått en slik melding på Rover, ber vi deg varsle oss umiddelbart. Ikke svar eller følg lenkene.

2. Overbetaling. I denne situasjonen kan det hende at hundepassere blir bedt om å ta betalt utenfor Rovers nettsted. Personen sender deg en sjekk for mer enn hun eller han skylder deg, og ber deg om å betale tilbake. Oftest vil sjekken de har gitt deg ikke ha dekning, mens personen beholder pengene du sendte dem. Alltid ta betalt gjennom Rover. Du må aldri godta betaling med kontanter eller sjekk.

3. Forskuddsgebyr. I denne situasjonen kan hundepassere bli bedt om å ta betalt utenfor Rover gjennom ulike betalingstjenester — men denne gangen tilbys de en belønning som det aldri blir noe av.

Andre ting du bør passe deg for:

• Meldinger eller telefonsamtaler som har merkelig eller komplisert språk og/eller inkluderer en historie som vekker medfølelse og kan virke å være for god til å være sann.
  • Personlig informasjon som plutselig forandrer seg — et familiemedlems navn, e-postadressen til personen osv. er noe annet enn de fortalte deg tidligere.
  • Utålmodig atferd — en hundeeier som vil at du skal svare på eller gjøre noe som virker mistenkelig der og da.
  • Hvis noe virker for godt til å være sant, så er det sannsynligvis det.

I hvilke tilfeller du bør kontakte Rover

Hvis du opplever noen av situasjonene ovenfor, ber vi deg flagge samtalen på Rover-kontoen din og kontakte oss ved første anledning. Jo før vi vet om det, jo raskere kan vi ta tak i saken.

Pass på å inkludere så mye informasjon som mulig når du kontakter Rover kundeservice, slik at vi har det vi trenger for å undersøke situasjonen. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til:

• navnet eller navnene personen(e) som kontaktet deg brukte
  • alle e-postadresser eller telefonnumre som ble brukt eller nevnt
  • hva de ba deg om å gjøre eller tilbød deg
  • skjermbilder av samtaler via SMS eller e-post

Syv tips til hvordan du ivaretar sikkerheten din på Rover og på nett

1. Rovers offisielle e-postadresser. Offisielle e-poster fra Rover slutter på @e.rover.com eller @rover.com. Hvis du ser noen annen adresse som avsender av en e-post du har mottatt, er den sannsynligvis ikke fra Rover. Vær forsiktig når du svarer, og aldri del personopplysninger via e-post.

2. Passordsikkerhet. Passordene dine bør inneholde minst 8–10 tegn og være en unik kombinasjon av bokstaver, tall og symboler. Pass på å endre passordene dine regelmessig, og ikke bruk samme passord på flere kontoer du har på nett.

3. Nettsikkerhet. Pass på at nettsiden du går inn på er sikker før du logger inn på Rover-kontoen din. En nettside er sikker hvis nettadressen begynner med "https://". I enkelte nettlesere kan det også hende du vil se et hengelåsikon:

4. Sikker betalingsplattform. Du må alltid betale og kommunisere på Rover.com eller via Rover-appen. Da kan du dra nytte av Rovers kundeserviceteam, samtidig som du sikrer at profilen din er i henhold til brukervilkårene. Vi vil aldri be deg om å oppgi betalingsopplysninger noe annet sted enn på Rovers nettsted eller i Rover-appen når du booker en tjeneste.

5. Smartmeldinger. Ikke gå inn på lenker eller last ned vedlegg fra ubekreftede kilder eller personer du ikke kjenner. Dette er en god tommelfingerregel for både den personlige e-postkontoen din og innboksen i Rover.

6. Sikkerhet for nettleseren. Pass på at nettleseren din alltid er oppdatert til den nyeste versjonen.

7. Rapportering av samtaler. Gi oss beskjed med det samme hvis du kommer over en Rover-profil som ser mistenkelig ut eller har en merkelig samtale i innboksen.